Ian Manborde: Februar 2021

Disse håndværksfagforeninger eller “samfund” blev hovedsagelig dannet blandt skomagere, trykkerier og mekanikere. Ben gav en kort redegørelse for papiret, der kommer fra kommunistiske parti ejerskab i 1960’erne til at være et kooperativ venture, der ejes af sine læsere og økonomisk støttes af mange venstreorienterede organisationer, herunder flere fagforeninger. Ben refererede til den seneste reportage – i både trykte og tv-medier – af Angrebet på Salisbury-nervemidlet mod Skripals og det påståede kemiske angreb i Douma, Syrien. Den russiske stat blev hurtigt beskyldt for at stå bag begge hændelser – af den konservative regering og massemedierne – og Jeremy Corbyn blev dæmoniseret for at antyde, at der var behov for beviser, før der blev fremsat så alvorlige påstande.

Hovedindholdet i Ben’s tale tacklet mediernes ejerskab og kampen Labour Party, fagforeninger og andre progressive organisationer og enkeltpersoner står over for at forsøge at få dækning. RECAP vil modsætte sig RBC’s forsøg på at privatisere og rationalisere de offentlige tjenester og opfordrer Rådet til at samarbejde med fagforeningerne om at arbejde sig igennem de vanskelige tider, indtil der vælges en Labour-regering. Southern modtager fortsat deres administrationsgebyr gennem skattesubsidier i perioder, https://www.akassemedlem.dk/fagforening/ hvor der ikke opkræves togbilletter. På trods af denne garanterede indkomst har jernbanepriserne lov til at stige med over to procent i det nye år.

At være generalsekretær for en transport union, kunne han ikke, men begynde med at afskrække den seneste faglige indsats af chauffører (ASLEF) og vagter (RMT) på Southern Rail. Da Southern er et jernbaneadministrationsselskab – ikke en franchisetager – mister det ingen indtægter ved konstant at fremprovokere strejker over sikkerheden i denne politiske kampagne for at svække jernbaneforbundene. Men Reading Borough Council – samtidig med at være stærkt begrænset af regeringens indkomst begrænsninger – nødt til at vise lederskab og modstand mod tory’s nedskæringer dagsorden og arbejde kreativt for at bevare den socialiserede kontrol med offentlige tjenester. RECAP identificerer spareregeringen i Teresa Mays konservative som det primære mål for sin kampagne.

Fagbevægelsen – der er direkte forbundet med de arbejdstagere, der leverer tjenesteydelser til og for befolkningen i Reading – indeholder en betydelig intellektuel kapital, som RBC skal udnytte for at kunne styre den stramning, som den konservative regering pålægger den. Fagforeningerne kæmper med spørgsmålet – så meget desto mere nu, hvor mere end halvdelen af fagforeningsfolkene er kvinder – men løsningen er kompleks. I løbet af de sidste 5 år er mere end 20 millioner mennesker forblevet uden arbejde, hvilket mindst svarer til 13 % af arbejdsstyrken. AFL gjorde i sine tidlige år en indsats for at hjælpe sine datterselskaber med at organisere: det avancerede midler eller gav arrangører eller i nogle tilfælde, såsom International Brotherhood of Electrical Workers, Teamsters og American Federation of Musicians, hjalp med at danne unionen. Fagforeningernes tilstedeværelse koncentrerede sig om at udbrede kendskabet til ligestilling og mangfoldighed på arbejdspladsen, men tog også fat på bredere spørgsmål.