Vaskeanvisning

Samtlige af vore tekstiler er optimeret til industrivask og tåler derfor en hård behandling og har trods dette en lang levetid.

De fleste af vores kvalitets håndklæder, duge, sengetøj, lagner m.m. tåler klor- og kogevask.

Selvom vores tekstiler er "hårdkogte" kvaliteter, så vil vi alligevel anbefale at følge disse vaskeanvisninger for det bedste resultat og den længste levetid.

Håndklæder

Vores frottehåndklæder er næsten alle forvasket. Det betyder, at den første krymp og største krymp er foretaget, og derfor vil du opleve max 3-5% krymp.

Det betyder også, at der ikke er softener i vores håndklæder. Softener er et kemisk produkt som anvendes på mange frottehåndklæder i detailhandler. Det får håndklædet til at føles mere blødt og giver mere shine. Softener fortager sig dog efter første vask, og er egentlig bare for at øge salget i butikken, da håndklædet her vil fremstå blødere, mere vamset og flot.

Vi anbefaler at vaske vore frottehåndklæder ved 60 grader. Hvide frottehåndklæder tåler vask ved 95 grader. 

Størstedelen af vores sortiment er hvide frottehåndklæder, og derfor tåler de fleste af vores håndklæder op til 95 grader vask. Selvom frottehåndklædet har en farvet bordt, så går de alligevel som et hvidt frottehåndklæde.

Undgå optisk hvidt og blegemiddel.

Den farvede bordt er typisk lavet af polyesterfibre som mindsker krymp i kæden samt holder på farven. Polyesterfibre er blandt andet populære fordi de holder farven bedre end bomuld. De fleste af vores frottehåndklæder indeholder 90% bomuld og 10% polyester for at give håndklædet alle de praktiske fordele. Polyesteren giver lang levetid, holdbarhed, farveægthed og bomulden giver den velkendte bløde og vamsede komfort og sugeevne som kendetegner ethvert kvalitets håndklæde.

Sengetøj

Størstedelen af vores sengetøj indeholder en speciel konstruktion af bomuld og polyester og har satin-binding, som er den fineste binding.

Ligesom ved vores kvalitets håndklæder, så giver bomuld- og polyesterkonstruktionen en række praktiske fordele såsom mindsket krymp, mindre krøl, længere levetid, farveægthed og den velkendte bløde komfort. Du kan læse mere om vores bomuld og polyester konstruktion her.

Vi anbefaler at vaske vores sengetøj ved 60 grader. Vores hvide sengetøj tåler vask ved 95 grader.

Undgå optisk hvidt og blegemiddel. Undlad desuden at bruge skyllemiddel.

Brug pletfjerner før vask.

Sengetøjet strækkes efter vask og ligges sammen.

Størstedelen af vores sortiment er hvidt sengetøj i bomuld og polyester, og tåler derfor vask ved 95 grader.

Lagner

Vi har flere typer lagner bl.a. almindelige lagner, jersey lagner og inkontinens lagner.

Alle vore lagner tåler vask ved 60 grader. Hvide lagner og inkontinens tåler vask ved 95 grader.

Undgå optisk hvidt og blegemiddel.

Undlad at bruge skyllemiddel.

Lagnerne strækkes efter vask.

Duge

Størstedelen af vores duge er lavet af 50% bomuld og 50% polyester pga. de praktiske fordele beskrevet ovenover. Polyester er en speciel fordel ved duge, da det mindsker krøl. Derfor kan man strække dugen efter vask og ligge sammen, og så behøves dugen næsten ikke stryges.

Vi anbefaler at vaske vores duge ved 60 grader. Hvide dug tåler 95 grader.

Undgå optisk hvidt og blegemiddel.

Undgå også at bruge skyllemiddel.

Stræk dugene efter vask og lig sammen. Stryg eventuelt hvis nødvendigt.